Začetna » Prednosti » 5 napak pri nakupu nove kuhinje

5 napak pri nakupu nove kuhinje

Napake, katerim se morate pri nakupu nove kuhinje NUJNO izogniti:

1. Izbira napačnega ponudnika

Na trgu kar mrgoli ponudnikov kuhinj. V tej “džungli” ponudb je prav zato zelo pomembno izbrati pravega. Nakup kuhinje je namreč velika investicija, ki naj bi vam prihranila skrbi in slabo voljo, v vaš dom pa vnesla veliko veselja in lepih trenutkov. Doživljenjski produkt visoke kakovosti – kateremu boste lahko zaupali. 
Strokovno svetovanje – pri katerem bodo vse vaše potrebe izpolnjene. 
Profesionalno načrtovanje in 3D izris – ki bo izdelan po vaši meri. 
Montaža, ki jo opravijo strokovnjaki – in je ključnega pomena pri življenjski dobi vaše kuhinje. 

2. Prepozno načrtovanje


Če ste ravno pri gradnji novega stanovanja ali hiše, morate biti še posebej pazljivi, da pravočasno načrtujete svojo individualno kuhinjo. V takšnem primeru so lahko vsi električni, izpušni in instalacijski priključki postavljeni na svoje mesto, kar vam v prihodnosti lahko prihrani veliko časa in predvsem ogromno denarja. 

3. Oziranje na trenutne trende

Zmeraj imejte v mislih, da boste v kuhinji preživeli veliko časa. Se je vaš pogled morda ustavil na živo rdeči fronti? V tem primeru je bolje preusmeriti oči na bolj klasične frontne barve, kot so: večna bela, nežna barva magnolije in kašmirja ter jasmina. Z njimi boste težko zgrešili, saj pristajajo prav vsaki kuhinji. Popestrite jo lahko z barvnimi akcenti, ki jih dodajate z raznimi dekoracijami ali pa se poigrate z barvami sten. 

4. Izbira napačnih front

Pri kuhinjskih frontah je dandanes možno izbirati med številnimi izvedbami, ki jih nepoznavalci med seboj težje razlikujejo. Ločimo na primer med: preprostimi, visokosijočimi in lakiranimi folijami; katere so obrobljene ter visokokakovostnimi, večkrat lakiranimi frontami iz poliestra; brez robov. Zadnje omenjene so seveda mnogo bolj kakovostne, vsebujejo briljantni globinski lesk, so trpežne, z daljšo življenjsko dobo in so preprostejše za vzdrževanje. 

5. Premalo opreme

Naj gre za visok korpus z veliko prostora za shranjevanje in ergonomijo, globljo desko za več delovne in odlagalne površine, blažilec za nežno zapiranje vrat ali podnožne predale, ki vam omogočajo popoln izkoristek vsakega milimetra v vaši kuhinji.

To in še več najdete pri DANKÜCHEN!